علائم بارداری از هفته اول به چه شکل است؟【سال1403】✅
احتمالا پاسخ به سوال علائم بارداری از هفته اول به چه شکل است؟ موضوعی است که ذهن شما را درگیر کرده است. هفته اول بارداری از اولین روز قاعدگی مادر شروع می شود. پزشک برای محاسبه زمان زایمان بارداری با استفاده از این روز، محاسبه می شود. شایع ترین علائم نیز شامل حالت تهوع یا استفراغ، خستگی، تکرر ادرار و… است. البته باید بدانید پژوهش های بسیار کمی در رابطه با این موضوع وجود دارد.
در واقع علائم اولیه بارداری برای هر خانمی متفاوت است. در صورتی که می خواهید بدانید علائم بارداری از هفته اول به چه شکل است؟ توصیه می کنیم تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
علائم بارداری در هفته اول به چه شکل است؟
زمانی که برای تعیین بارداری خود به متخصص زنان مراجعه می کنید، پزشک در رابطه با تاریخ آخرین پریود از شما سوال می پرسد. اولین هفته بارداری از تاریخ این روز آخرین پریود شما تعیین می گردد. در حقیقت شما در این تاریخ باردار نیستید و احتمالا دو هفته بعد از این تاریخ و حتی بیشتر بارداری شما آغاز می شود. با توجه به این که شما از تاریخ دقیق تخمک گذاری و لقاح اطلاعی ندارید، این هفته به عنوان اولین هفته حاملگی شما تعیین می گردد.
بدین ترتیب با استفاده از این داده ها تاریخ آزمایش ها و زایمان مشخص می شود. متخصص زنان موظف است با تعیین این تاریخ تقویم بارداری را برای شما مشخص نماید. برای ان کار بهتر است به بهترین متخصص زنان و زایمان در رباط کریم مراجعه کنید. زمانی که تخمدان یک تخمک را آزاد می کند، در صورت داشتن رابطه جنسی لقاح با اسپرم انجام می شود. معمولا زمان تخمک گذاری حدود 14 روز پس از شروع چرخه قاعدگی شما خواهد بود.
بعد از لقاح با تخمک و اسپرم نیز لانه گزینی انجام می شود. در واقع این فرآیند 6 یا 7 روز پس از لقاح آزاد شده و در این زمان تخمک به دیواره رحم می چسبد. در برخی از موارد نیز زمان لانه گزینی عروق خونی دیواره رحم آسیب دیده و مقدار کمی خونریزی و گرفتگی در این زمان ایجاد می شود. در برخی از مواقع ممکن است پزشک برای بررسی برخی از امور از شما بخواهد به بهترین مرکز سونوگرافی در اسلامشهر مراجعه کنید.
به یاد داشته باشید که علائم هفته اول بارداری از فردی به فرد دیگر کاملا متفاوت است. اما اولین و مهم ترین نشانه آن عقب افتادن زمان پریود شما است. در این قسمت علائم هفته اول بارداری شرح داده شده است:
- گرفتگی خفیف شکم، لگن یا کمر
- خونریزی خفیف
- حالت تهوع همراه یا بدون استفراغ
- تکرر ادرار و سردرد
- نفخ شکم و خستگی
- تغییرات سینه مانند تورم و سوزن سوزن شدن
- افزایش دمای بدن
- هوس غذایی یا تنفر غذایی
- قوی شدن حس بویایی
- احساس طعم فلز در دهان
- قوی شدن حس بویایی
تغییرات بدن در هفته اول بارداری به چه شکل است؟
در هفته اول بارداری هنوز جنینی تشکیل نشده است و در واقع بارداری آغاز نشده است. به همین خاطر نمی توان تصویر جنین را شرح داد. در واقع در روزهای اول بارداری چرخه قاعدگی شروع شده و تخمدانها و رحم برای تخمک گذاری آماده می شود. پس از اتمام پریود، تخمک جدید بالغ شده و پوشش داخلی رحم نیز ضخیم تر خواهد شد. با لقاح موفقیت آمیز نیز تخمک روی پوشش رحم لانه گزینی می کند.
در هفته اول و چند هفته ابتدایی پس از آن ممکن است شکم شما هیچ گونه برجستگی نداشته باشد و در ظاهر مشخص نمی شود که باردار هستید. در واقع تغییرات هورمونی ممکن است باعث احتباس مایعات و نفخ شکم شما شود.اما به طور کلی می توان گفت اولین نشانه های بارداری فوراً ظاهر نخواهند شد. در واقع بسیاری از زنان تا هفته چهارم هیچ گونه علائمی از بارداری خود را مشاهده نمی کنند و در واقع هیچگونه احساس متفاوتی را نیز تجربه نمی کنند.اما برخی از نشانه های اولیه بارداری در هفته های اول لقاح مانند درد سینه یا حساسیت سینه به لمس، تهوع، خستگی و نیاز مکرر به دفع ادرار می باشد.
علائم بارداری در هفته دوم
در صورتی که آخرین پریود شما حدود دو هفته پیش شروع شده است، بهتر است بر اساس روش پزشکان و ماماها برای شمارش هفته های بارداری عمل کنید. در هفته دوم شما تنها در حال تخمک گذاری و احتمالاً در شرف لقاح هستید. آنچه اکنون احساس می کنید، احتمالا مربوط با چرخه معمولی قاعدگی شما می باشد. به طور کلی ممکن است هیچ گونه تغییری را در این دوران احساس نکنید.
علائم بارداری در هفته سوم
بیشتر زنان در هفته سوم بارداری نیز تغییری احساس نمی کنند. اما بسیاری از آنان نیز ممکن است اندکی لکه بینی لانه گزینی را دیده یا علائم اولیه بارداری مانند خستگی، حالت تهوع، حس بویایی قوی تر بیزاری از برخی غذاها و دفعات ادرار بیشتر را تجربه نمایند.
علائم بارداری در هفته چهارم
در واقع شما ۴ هفته پس از اولین روز آخرین دوره پریود خود باری دیگر پریود می شوید. البته اگر باردار باشید واضح ترین علامت آن در این مرحله پریود نشدن است. بسیاری از خانم ها در چهار هفتگی حالشان خوب است و نشانه هایی را مشاهده نمی کنند. اما برخی دیگر از خانم ها ممکن است نشانه هایی مانند دردناک بودن سینه ها، خستگی، تکرر ادرار و تهوع را تجربه کنند. به یاد داشته باشید که در هفته چهارم بارداری حدود یک سوم م های باردار تحولات تجربه می کنند.
علائم بارداری در هفته پنجم
در این زمان به دلیل این که جنین با سرعت بسیار بالایی در رحم تان رشد می کند ممکن است با برخی از عوارض شایع و مرتبط با بارداری مانند خستگی، درد یا ورم سینه، تهوع و… روبرو شوید.
علائم بارداری در هفته ششم
احساس تهوع در بیشتر خانم های باردار بین هفته ششم تا هشتم اتفاق می افتد. علاوه بر این ممکن است در این زمان به شدت خسته بوده و نوسانات خلقی داشته باشید که می تواند به علت تغییرات هورمونی باشد که در بدن شما اتفاق می افتد. حدود ۲۵ درصد از خانم های باردار در اوایل بارداری لکه بینی دارند. این موضوع به هیچ عنوان نگران کننده نیست. اما در صورتی که لکه بینی یا خونریزی داشتید بهتر است با پزشک متخصص یا ماما تماس گرفته و اطمینان حاصل کنید که اوضاع رو به راه است.
علائم بارداری در هفته هفتم
علائمی مانند تهوع ناشی از بارداری ممکن است در این مرحله کاملاً شروع شده باشد. همچنین ممکن است متوجه شده باشید که شلوارتان هم کمی تنگ شده است. رحم شما هم اکنون سایز آن دو برابر هفته پیش است. احتمالاً در این زمان نیاز دارید که به طور مکرر به دستشویی بروید. این موضوع ناشی از افزایش فشار جنین در حال رشد روی مثانه تصفیه خون بیشتر در کلیه های شما است.
علائم بارداری در هفته هشتم
تغییرات ناشی از بارداری ممکن است شما را بی حال و خسته کرده باشد همچنین علائمی مانند تهوع و استفراغ ممکن است انرژی شما را تا حد بسیار زیادی کم کند. علاوه بر این سایز سوتین شما نیز ممکن است بزرگتر از حد متعادل شده باشد. چرا که بدن با افزایش سطح هورمون ها در حال آماده کردن سینه ها برای شیردهی هستند. در صورتی که شب ها چند بار برای دستشویی رفتن بیدار می شوید یا اگر حساس بودن سینه های شما مانع از این می شود که شب ها نتوانید بر روی شکم خود بخوابید، ممکن است مشکلاتی در خواب داشته باشید.
کارشناسان تصور می کنند که این علائم با وجود ناخوشایند بودنشان، اقدامات مهمی را ارائه می دهند. برای مثال اگر مانع از خوردن چیزی شوند که ممکن است به جنین در طول مراحل حساس رشد و تکامل آسیب بزند، این موضوع تاثیر مثبتی بر روی روند بارداری شما خواهد داشت. علاوه بر این وجود این علائم باعث می شود برخی از زنان از باردار بودن خود آگاهی کسب کرده و آن ها را تشویق به ایجاد تغییراتی در سبک زندگی باروری و جستجوی مراقبت های آن شوند.
با این حال باید بدانید که علائم اولیه تا پس از شکل گیری رویان به هیچ عنوان ظاهر نمی شود. بهتر است قبل از اینکه علائم مد نظر را داشته باشید یا نتیجه تست بیبی چک شما مثبت شود بهتر است فرض را بر این بگذارید که باردار هستید و از خودتان به خوبی مراقبت می کنید.
راه قطعی تشخیص بارداری چیست؟
در واقع شما می توانید بعد از رابطه جنسی تست بارداری را انجام دهید. در این آزمایش که آزمایش بارداری بتا نامیده می شود، میزان هورمون گنادوتروپین کوریونی انسانی یا HCG در ادرار یا خون شما اندازه گیری می شود.اما بهتر است بلافاصله پس از عقب افتادن پریود از این روش استفاده کنید. معمولاً ۱۰ معمولاً ۱۰ روز بعد معمولاً ۱۰ روز بعد از معمولاً ۱۰ روز بعد از رابطه جنسی بدون پیشگیری می توانید این آزمایش را انجام دهید.
در صورتی که در این زمان این آزمایش را انجام دهید می توانید از بارداری خود مطمئن شوید. در صورتی که برای انجام تست بارداری عجله دارید آزمایش خون زودتر از آزمایش ادرار مقدار هورمون hCG بدن شما را مشخص می کند. اما برای آزمایش ادرار لازم است ۳ هفته صبر کنید تا میزان هورمون بارداری به حد کافی برسد. اگر زودتر از یک هفته آزمایش بارداری را بدهید ممکن است نتیجه اشتباه را به شما نمایش دهد.
آیا می توان در هفته اول بارداری رابطه جنسی برقرار کرد؟
در واقع در هفته اول بارداری شما پریود هستید و تا زمان تخمک گذاری حدود ۱۴ روز فاصله دارید. در این زمان می توانید با اطمینان خاطر رابطه جنسی داشته باشید. اسپرم حدود ۵ روز می تواند داخل رحم زنده بماند و احتمال لقاح نیز وجود خواهد داشت. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که اگر برای باردار شدن تلاش می کنید نباید به هیچ عنوان از روان کننده ها استفاده کنید. در واقع برخی از روان کننده ها حرکت اسپرم را دشوار می کنند. به طور کلی داشتن رابطه جنسی در بارداری هیچ مشکلی ندارد و به جنین آسیبی وارد نمی کند.
نکات مراقبتی در هفته اول بارداری
در صورتی که احتمال می دهید در هفته اول بارداری هستید، بهتر است نکاتی را رعایت کنید. رعایت این نکات تا حد زیادی در بارداری شما و سلامت جنین تاثیر بسیار زیادی دارد. به همین خاطر به شما توصیه می کنیم نکات زیر را جدی بگیرید:
- در صورتی که برای بارداری تلاش می کنید لازم است تا هفته دوازدهم بارداری روزانه از مکمل اسید فولیک ۴۰۰ میلی گرم استفاده کنید.
- به طور روزانه مصرف ویتامین D به اندازه ۱۰ میلی گرم مصرف کنید.
- برای محافظت از عفونت لازم است از مصرف برخی مواد غذایی خودداری کنید.
- برای سلامت جنین و داشتن یک بارداری سالم از مصرف هرگونه دخانیات مانند سیگار و الکل جدا پرهیز کنید.
- در صورتی که قصد بارداری را دارید برای معاینات کلی به متخصص زنان مراجعه کنید.
- به اندازه کافی بخوابید زیرا خواب کافی به باروری و داشتن جنینی سالم کمک می کند.
- قبل از بارداری و در دوره بارداری ورزش توصیه می شود.
کلام آخر
در این مقاله سعی داشتیم تمامی نکات مهم در رابطه با سوال علائم بارداری از هفته اول به چه شکل است؟ آورده شده است. در صورتی که برای بارداری تلاش می کنید، بهترین و قطعی ترین راه برای تشخیص بارداری، آزمایش خون است. البته شما می توانید از بیبی چک نیز استفاده کنید. البته به یاد داشته باشید که ممکن است در این زمینه خطاهایی نیز وجود داشته باشد. به طور کلی بسیاری از خانم ها در این زمان علائمی را مشاهده نمی کنند. اما بسیاری دیگر نیز ممکن است از همان ابتدا شامل تغییرات خلق و خوی شدید و بروز علائمی مانند تهوع و استفراغ را داشته باشند.
از شما ممنونیم که تا پایان این مقاله با ما همراه بوده اید. امیدواریم مطالب گفته شده در رابطه با هفته اول بارداری برای شما مفید بوده باشد.