همه چیز درباره قارچ گانودرما【سال1403】✅
در این مقاله قصد داریم همه چیز درباره قارچ گانودرما را به شما معرفی کنیم. اگر چه تصور می کنید که تمام قارچ های قرمز سمی و غیر قابل استفاده هستند؛ اما باید بدانید چنین تصوری اصلاً درست نیست. قارچ گانودرما با این که یک قارچ قرمز است اما امروزه در سراسر جهان به طور گسترده از آن در زمینه های خوراکی و دارویی استفاده می شود. باید بدانید که قارچ گانودرما خواص فوق العاده ای دارد که با دانستن آن قطعاً شگفت زده خواهید شد.
به طوری که متخصصین تغذیه با دانستن خواص دارویی شگفت انگیز آن، این گیاه را جایگزین و مکمل بسیاری از دارو های شیمیایی دانسته اند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای این مقاله از اسلامشهرینو با ما همراه باشید.
قارچ گانودرما چیست؟
قارچ گانودرما نوعی از قارچ های قرمز می باشد. برخلاف باور عمومی این قارچ ها به هیچ عنوان سمی نبوده و به عنوان یکی از کامل ترین مواد غذایی در جهان شناخته می شود. قارچ گانودرما از جمله قارچ های چتری است که در طبیعت بر روی چوب و تنه درختان رشد می کند. این نوع از قارچ حدود ۸۰ با حدود ۸۰ گونه مختلف، گیاهی وحشی و خودرو در طبیعت به شمار می رود. در حال حاضر مزارع پرورش قارچ نیز با تکنیک های ویژه ای قارچ گانودرما پرورش داده می شود.
بافت این گیاه چوبی، براق و صیقلی است و از نظر ظاهری با قارچ دکمه ای تفاوت بسیار زیادی دارد. همچنین قسمت هاگدان گیاه شبیه به کلیه انسان و دارای رنگ قهوه ای و قرمز می باشد. از رنگ لبه های قارچ به مرور کمرنگ تر می شود. در صورتی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان کبد چرب را مطالعه کنید.
قارچ گانودرما از هزاران سال پیش تاکنون در طب سنتی آسیای شرقی مورد استفاده بوده است. جالب است بدانید این قارچ شگفت انگیز در طب سنتی ژاپن از جمله گیاهان قابل احترام به شمار می رود. به طوری که مردم ژاپن به آن ریشی به معنای پادشاه گیاهان دارویی لقب داده اند. در کشور چین نیز قارچ گانودرما نمادی از سلامتی و طول عمر به همراه شادی و اقبال در زندگی بوده و بیش از ۲۰۰۰ سال است که در حوزه درمان بیماری های مختلف استفاده می شود.
این قارچ زمانی تنها برای امپراتوران و اشراف مورد استفاده قرار می گرفت و در اختیار عموم مردم قرار نداشت. ثروتمندانی که در گذشته به دنبال جاودانگی و آرامش بوده اند نیز تا حد زیادی از نوشیدنی گانودرما استفاده می کردند. در چین باستان از قارچ گانودرما با نام هایی مانند گیاه توانمندی معنوی و قارچ ۱۰ ساله نیز یاد می کردند. مردم چین اعتقاد داشتند که نوشیدن معجونی از قارچ گانودرما جاودانگی و طول عمر را به همراه دارد.
در حال حاضر از قارچ گانودرما در سراسر جهان شناخته شده و در طب سنتی برای درمان بیماری های جسمی و روحی استفاده می شود. در صورتی که برای بهبود افسردگی و کیفیت زندگی قصد استفاده از این دمنوش را دارید به شما پیشنهاد می کنیم مطالعه مقاله 10 ماده غذایی طبیعی شادی بخش که اثرات ضد افسردگی را دارند را نیز از دست ندهید.
خواص شگفت انگیز قارچ گانودرما
قارچ گانودرما خواص بسیار زیادی دارد. با توجه به این که از این قارچ به عنوان معجون جاودانگی یاد می شود، طبیعتا باید خواص بسیار شگفت انگیزی داشته باشد. در این قسمت به معرفی برخی از مهم ترین خواص شگفت انگیز قارچ گانودرما اشاره شده است:
تقویت دستگاه ایمنی بدن
یکی از مهمترین خواص شگفت انگیز قارچ گانودرما تقویت سیستمی ایمنی بدن می باشد. این در حالیست که برخی از جزئیات تاکنون به طور کامل مشخص نیستند. طبق مطالعات آزمایشگاهی، ما می تواند برای ژن های گلبول های سفید که بخش حیاتی سیستم ایمنی شما را تشکیل می دهند اثرگذار باشد. طبق مطالعات دیگر، قارچ ها می توانند تعداد سایر گلبول های سفید خون یا لنفوسیت ها را در مبتلایان به سرطان کولورکتال افزایش دهند.
همچنین برخی از شواهد نشان می دهد که این قارچ می تواند به افراد سالم نیز کمک کند. این قارچ می تواند عملکرد سیستم ایمنی را از طریق تاثیراتش بر روی گلبول های سفید که به مبارزه با عفونت و سرطان کمک می کند نیز تاثیرگذار باشد. طبق یکی از مطالعات مهمی که در این راستا انجام شده است، قارچ گانودرما باعث بهبود عملکرد لنفوسیت هایی که به مبارزه با عفونت ها و سرطان در ورزشکارانی که در معرض شرایط استرس زا قرار داشته اند می شود.
با این حال تحقیقات دیگر در بزرگسالان سالم هیچ بهبودی در عملکرد ایمنی یا التهاب پس از ۴ هفته مصرف این قارچ را نشان نداده است. البته برای اثبات تعیین میزان فواید آن در افراد سالم به تحقیقات بیشتر و جامع تری نیاز خواهیم داشت.
خاصیت ضد سرطانی
بسیاری از مردم از قارچ گانودرما به دلیل خواص فوق العاده ای آن در مبارزه با سرطان، استفاده می کنند. طبق مطالعات انجام شده روی بیش از ۴۰۰۰ بازمانده از سرطان سینه نشان می دهد که حدود ۵۹ درصد از آن ها قارچ گانودرما را مصرف کرده اند. همچنین چندین مطالعه آزمایشگاهی نشان می دهد که این قارچ می تواند موجب مرگ سلول های سرطانی در بدن افراد بیمار شود.
با این حال باید بگوییم نتایج این مطالعات لزوماً نشان دهنده اثربخشی برابر برای از بین بردن سلول های سرطانی در حیوانات یا انسان نیست. طبق یک مطالعه موردی کول های یافت شده در این قارچ می توانند روند سرطان پروستات را در انسان معکوس کنند. همچنین قارچ گانودرما به دلیل نقش مهمی که در پیشگیری یا مبارزه با سرطان روده بزرگ دارد، می تواند منجر به کاهش تعداد و اندازه تومورها در روده بزرگ شود.
بهبود خستگی و افسردگی
قارچ گانودرما خواص دیگری مانند کاهش خستگی، افسردگی و بهبود کیفیت زندگی دارد. طبق مطالعات انجام شده اثرات مصرف این قارچ بر روی ۱۳۲ فرد مبتلا به نوراستنی که یک وضعیت نامناسب مرتبط با درد، سرگیجه و تحریک پذیری می باشد، انجام شده است. محققان دریافتند که پس از ۸ هفته مصرف گانودرما، می توان شاهد کاهش خستگی و بهبود سلامتی بود.
مطالعه دیگری نشان می دهد که پس از ۴ هفته مصرف گانودرما در گروه ۴۸ نفره از افراد مبتلا به سرطان سینه، خستگی و میزان استرس آن ها تا حد زیادی کاهش یافته و منجر به بهبود زندگی آن ها شده است. همچنین این دسته از افراد اضطراب و افسردگی کمتری را تجربه کردند. این در حالیست که قارچ گانودرما ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری های خاص نیز مفید باشد.
اما باید بدانید که هنوز مشخص نیست که این قارچ برای افراد سالم مفید است یا خیر. باید بدانید که قارچ گانودرما می تواند اضطراب و افسردگی زمستانی را نیز تا حد زیادی کاهش داده و کیفیت زندگی را در افرادی که در شرایط خاص پزشکی هستند بهبود ببخشد.
بهبود سلامت قلب و عروق
مطالعه ۱۲ هفته ای بر روی ۲۶ نفر نشان داده است که قارچ گانودرما ممکن است کلسترول hdl خوب را افزایش داده و تری گلیسیریدها را به میزان زیادی کاهش دهد. علاوه بر این، محققان با بررسی پنج مطالعه مختلف که حدود 400 نفر در آن دخیل بوده اند، دریافتند که این قارچ هیچ اثر مفیدی بر روی سلامت قلب ندارد. بررسی ها نشان می دهد که مصرف این قارچ تا 16 هفته باعث بهبود کلسترول نمی شود. در حقیقت باید بگوییم که میزان دقت این آزمایش ها و مطالعات به اثبات نرسیده و نیازمند بررسی های بیشتری در این زمینه می باشد.
تنظیم قند خون
در حقیقت مولکول های قارچ گانودرما می توانند قند خون را در حیوانات به میزان زیادی کاهش دهند. این موضوع را بسیاری از تحقیقات انجام شده بر روی خواص شگفت انگیز قارچ گانودرما، تایید کرده است. با این حال باید بگوییم که تا به حال مستندات محکمی در خصوص تاثیر مصرف این قارچ بر روی قند خون پیدا نشده است.
خواص آنتی اکسیدانی
در حقیقت آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که می توانند از بروز آسیب های جدی به بدن جلوگیری کنند. به همین خاطر امروزه تمامی افراد توجه زیادی به وجود آنتی اکسیدان ها در سبد غذایی و مکمل ها می کنند. بسیاری از پزشکان مطرح دنیا ادعا می کنند که قارچ گانودرما در این زمینه تاثیرات شگفت انگیزی دارد. با این حال چندین مطالعه دیگر هیچ تغییری در سطح دو آنزیم آنتی اکسیدانی مهم در خون پس از مصرف قارچ به مدت 4 تا 12 هفته را نشان نداده است. با این حال تعدادی از مطالعات نشان داده است که این قارچ می تواند کلسترول خوب یا قند خون را بهبود ببخشد.
بهبود آلرژی
طبق مطالعات انجام شده در رابطه با خواص شگفت انگیز قارچ گانودرما، این قارچ می تواند هر چهار نوع واکنش آلرژیک را مهار کرده یا کاهش دهد. این قارچ برای درمان بیماری های مختلفی مانند برونشیت مزمن نیز استفاده می شود.چرا که می تواند هیستامین را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد. در واقع ترکیبات موجود در قارچ گانودرما با موفقیت مانع از تولید هیستامین از ماست سل ها ( سلول های طبیعی مغز استخوان که به تعداد زیادی در بافت پیوندی وجود دارند) و همزمان نیز به ثبات این سلول ها کمک می کنند.
میزان مصرف مجاز قارچ گانودرما
میزان مصرف قارچ گانودرما به مقدار ۱ تا ۳ گرم در روز است که معادل نصف قاشق غذاخوری تا یک و نیم قاشق غذاخوری می باشد. بهتر است استفاده از این قارچ را ابتدا با مقدار روزانه یک گرم شروع کرده و پس از گذشت ۲۰ روز میزان آن را افزایش دهید. البته در برخی از شرایط ممکن است پزشک مصرف روزانه ۱۵ گرم قارچ گانودرما در روز را به شما تجویز کند. اما لازم است از مصرف زیاد این قارچ بدون هماهنگی با پزشک جداً خودداری کنید. لازم است مصرف این قارچ را به شکل روزانه و در چند نوبت انجام دهید. برای مثال در صورتی که باید دو گرم از گانودرما را استفاده کنید آن را در دو نوبت پیش از هر وعده غذایی دم کرده و میل کنید.
نحوه تهیه دمنوش قارچ گانودرما
برای تهیه یک دمنوش گانودرما بسیار خوش طعم لازم است پودر گانودرما را به همراه عسل، شیره انگور یا شیره خرما مصرف کنید. در این قسمت به صورت گام به گام نحوه تهیه صحیح دمنوش گانودرما شرح داده شده است:
- در ابتلا مقداری آب را در کتری ریخته و منتظر جوش آمدن آن باشید.
- پودر گانودرما را در آب ریخته و اجازه دهید حدود 5 تا 10 دقیقه بجوشد، سپس حرارت شعله را کم کنید.
- در این مرحله می توانید دمنوش را روی بخار کتری قرار دهید تا به آرامی حرارت ببیند. در هر حال به 1 تا 3 ساعت زمان نیاز خواهید داشت تا ترکیبات قارچ گانودرما به آرامی آزاد شود.
- پس از سپری شدن 1 تا 3 ساعت لازم است آن را از یک صافی عبور داده و آن را در لیوان بریزید.
- در صورت تمایل به شیرین کردن محلول بهتر است از عسل، شیره خرما یا انگور استفاده کنید. البته بهتر است بگذارید دمنوش شما کمی سرد تر شود و سپس این ترکیبات را به آن اضافه کنید. با توجه به این که طبع این قارچ سرد است، این کار به شدت توصیه می شود. نوش جان!
عوارض جانبی احتمالی قارچ گانودرما
قارچ گانودرما ممکن است برای برخی از افراد منجر به بروز عوارضی شود. در صورتی که قصد انجام عمل جراحی را دارید، یا دوران بارداری و شیردهی خود را می گذرانید به هیچ عنوان از این دمنوش استفاده نکنید. همچنین اگر دارو های شیمیایی خاصی را مصرف می کنید، لازم است قبل از مصرف این دمنوش با پزشک خود مشورت کنید. در این قسمت عوارض احتمالی قارچ گانودرما شرح داده شده است:
- خارش بینی، خشکی گلو و بینی
- مشکلات گوارشی مانند یبوست (پس از گذشت چند روز بهبود می یابد)
- علائم پوستی مانند خارش و قرمزی (در صورت مشاهده به پزشک مراجعه کنید)
- گیجی، سبکی سر و بی حالی (فشار خون پایین)
کلام آخر
در این مقاله سعی کرده ایم همه چیز درباره قارچ گانودرما را به طور کامل شرح دهیم. این گیاه شگفت انگیز که از دیرباز مورد استفاده پزشکان بزرگ جهان قرار داشته است، می تواند خواص بسیار خاص و شگفت انگیزی داشته باشد. مطالعات بسیار زیادی در زمینه خواص مختلف قارچ گانودرما انجام شده است. بسیاری از آن ها شگفت انگیز بودن این گیاه را تایید کرده و در برخی دیگر از مطالعات به طور کامل این موضوع به اثبات نرسیده است. اما همواره بسیاری از پزشکان و محققان مطرح دنیا بر این باورند که قارچ گانودرما به عنوان شگفت انگیز ترین گیاه دارویی به شمار می رود.
از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بوده اید، از شما بسیار ممنونیم. امیدواریم مطالب گفته شده در این مقاله از اسلامشهرینو برای شما مفید بوده باشد.