عمومی

چرا حالت صحیح نشستن پشت میز کار مهم است؟ [سال 1402]✅

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا حالت صحیح نشستن پشت میز کار مهم است؟ امروزه افراد زیادی از جمله دانش آموزان و کارمندان بیشتر وقت خود را در پشت میز یا جلوی رایانه برای تایپ یادداشت ها، انجام تکالیف درسی، تحقیق یا سرچ در اینترنت می گذرانند. به همین خاطر درد گردن و سردرد در این دسته از افراد که مدت زمان طولانی را در پشت میز می گذراند شایع است.

کلینیک زیبایی ماهرخ

در حقیقت دانستن نحوه صحیح نشستن پشت میز و تنظیم موقعیت صحیح مانیتور یا ارتفاع صندلی بسیار مهم است؛ چرا که تمام این موارد می تواند بر سلامت جسمی افراد تاثیرگذار باشد. اگر عادت های نامناسب در حین مطالعه و کار اصلاح نشود احتمال بروز مشکلات مفصلی و آسیب ستون فقرات به شدت افزایش خواهد یافت.

نحوه صحیح نشستن پشت میز چگونه است؟

در صورتی که تمام روز پشت میز می نشینید وضعیت بدنتان هر روز بدتر می شود. زیرا ممکن است برای این که احساس راحتی بیشتری داشته باشید خم شوید یا متمایل به یک سمت وضعیت خود را تغییر دهید. این در حالی است که وضعیت نامناسب نشستن برای مدت طولانی می تواند منجر به دردهای عضلانی و آسیب به ستون فقرات شود. به همین خاطر توصیه می شود که افرادی که پشت میز می نشینند نکات خاصی را رعایت کنند. البته خرید یک کامپیوتر مناسب از بهترین فروشگاه کامپیوتر در رباط کریم نیز در نحوه صحیح نشستن پشت میز، بی تاثیر نخواهد بود. به طور کلی، هیچ وضعیت صحیحی برای نشستن وجود ندارد. اما اقدامات احتیاطی وجود دارد که بهتر است هنگام نشستن طولانی مدت پشت میز رعایت شوند. نکات صحیح نشستن پشت میز کار عبارتند از:

  • پاها باید صاف روی زمین قرار بگیرند تا فشار اضافی وارد نشود

در مواردی که میز کار بلند باشد و فرد برای تنظیم دست و کار با کیبورد و موس مجبور است که نشیمن گاه صندلی خود را بالا بکشد، باید از زیرپایی استفاده شود. آویزان ماندن پاها باعث فشار بر زانوها و آسیب به ستون فقرات خواهد شد.

  • بین پشت زانو و لبه جلویی صندلی فاصله باشد

بین پشت زانوها و لبه جلویی صندلی باید فاصله ای به اندازه یک مشت گره کرده وجود داشته باشد. این فضا برای حرکت دادن زانوها و راحتی در نشستن کمک زیادی می کند. در صورتی که این موضوع رعایت نشود می تواند باعث بروز مشکلات عضلانی شود. برای این کار بهتر است از صندلی که قابلیت تنظیم تکیه گاه دارد استفاده کنید تا کمی به جلو کشیده شده و فاصله زانوها تا صندلی حفظ شود.

  • زاویه پاها و بازوها باید ۹۰ درجه باشد

وضعیت فرد پشت میز کار باید به گونه ای باشد که آرنج و پاها در زاویه ۹۰ درجه نسبت به یکدیگر قرار گیرند. این حالت نشان می دهد که بدن در وضعیت مناسبی قرار داشته و فشاری به شانه ها آرنج و کمر فرد وارد نمی شود. برای خرید بهترین میز و صندلی به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین مبل فروشی در رباط کریم را از دست ندهید.

  • ارتفاع و فاصله میز را با آرنج ها تنظیم کنید

میز باید دو تا ۳ سانتی متر بالاتر از آرنج باشد که در این حالت زاویه بین آرنج و زانوها حدود ۹۰ درجه خواهد بود. توجه داشته باشید که هنگام اندازه گیری فاصله بین آرنج و میز، شانه ها در وضعیت شل و راحت قرار داشته باشد.

  • از لم دادن به تکیه گاه صندلی خودداری کنید مگر با زاویه ۹۰ درجه

در صورتی که صندلی شما دارای تکیه گاه است از استفاده از تکیه گاه خودداری کنید؛ مگر این که با تکیه دادن به آن وضعیت کمر و بدن شما در حالت ۹۰ درجه قرار می گیرد. در غیر این صورت با تکیه بر تکیه گاه در معرض خطر لمیدن قرار خواهید گرفت. به همین خاطر بهتر است  وضعیت خود را به طور مداوم تغییر دهید.

  • مطمئن شوید که هر از گاهی موقعیت خود را تغییر می دهید

در صورتی که قرار است برای مدت طولانی بر روی صندلی بنشینید کمی پیاده روی کنید یا تمرینات کششی انجام دهید. نشستن طولانی مدت در هر وضعیتی بر روی صندلی یا مبل باعث تحلیل عضلات سفتی در مفصل و درد خواهد شد.

نحوه صحیح نشستن پشت میز چگونه است؟

چرا حالت صحیح نشستن پشت میز کار مهم است؟

در صورتی که به نحوه نشستن پشت میز کار خود دقت نکنید، احتمال بروز مشکلات اسکلتی عضلانی را در خود افزایش می دهید. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی حالت قرارگیری و درست نشستن پشت میز بسیار مهم است. در این قسمت عوارض نادرست نشسته پشت میز کار آورده شده است:

  • ضعف پاها و ماهیچه های سرینی: اگر از عضلات پاهای خود استفاده نکنید این عضلات دچار ضعف شدیدی خواهند شد. با نشستن در تمام طول روز به عضلات پایین تنه قدرتمند نیاز ندارید که شما را بالا نگه دارند. این امر منجر به آتروفی عضلات شده که ضعیف شدن این عضلات را در پی دارد. در واقع بدون داشتن عضلات قوی پا و ماهیچه های سرینی، بدن شما در معرض آسیب شدید قرار می گیرد.
  • افزایش وزن:حرکت کردن باعث می شود عضلات مولکول هایی مانند لیپوپروتئین لیپاز را آزاد کنند. این پروتئین ها به پردازش چربی و قندهایی که می خورید کمک زیادی می کنند. هنگامی که بیشتر روز خود را به حالت نشسته بگذرانید، ترشح این مولکول ها کاهش یافته و قسمت انتهایی پشت شما در معرض خطر بزرگ شدن قرار می گیرد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، افرادی که زمان بیشتری را نسبت به حالت معمول به صورت نشسته کار می کنند، در قسمت مرکزی بدن خود وزن بیشتری پیدا می کنند و در واقع خطرناک ترین مکان برای ذخیره چربی است.
  • مشکلات لگن و کمر: طرز صحیح نشستن پشت کامپیوتر بر روی ماهیچه پا شکم باسن و کمر تاثیر بسزایی می گذارد. نشستن باعث کوتاه شدن و خم شدن لگن شده و وضعیت نشسته می تواند به کمر شما آسیب برساند؛ به خصوص اگر وضعیت بدی دارید و یا از صندلی ارگونومیک استفاده نمی کنید. علاوه بر این وضعیت بد بدن در حالت نشسته می تواند باعث فشرده شدن دیسک ستون فقرات شده و در نهایت باعث تحلیل زودرس و درد مزمن شود.
  • اضطراب و افسردگی: تاثیرات ذهنی نیز می تواند همانند تاثیرات جسمی از نتایج طرز صحیح نشستن پشت میز کار باشد. اما خطر افسردگی و اضطراب در افرادی که مدت زمان بیشتری را به صورت نشسته می گذرانند به طور چشمگیری بیشتر است. این امر می تواند به این دلیل باشد که فرد در بیشتر طول روز به جای حرکت در حالت نشسته است. در چنین شرایطی می توان با ورزش منظم این خطرات را کاهش داد.
  • خطر سرطان: مطالعات جدید نشان می دهد که نشستن طولانی مدت خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان ریه، رحم و روده بزرگ را افزایش می دهد. دلایل حاصل از این امر کاملاً روشن نیست. به همین خاطر نمی توان چیز بیشتری از آن گفت.
  • خطر دیابت: درصد بالایی از افراد که زمان بیشتری را به صورت نشسته می گذرانند نیز خطر ابتلا به دیابت دارند. در یک مطالعه که فقط اثرات ۵ روز استراحت در بستر را بررسی کرده است، محققان دریافتند که افزایش مقاومت به انسولین پیش ماده دیابت را مشاهده کرده اند.
  • واریس: نشستن به مدت طولانی می تواند باعث جمع شدن خون در نقاط خاصی از پاها شود. این امر می تواند منجر به ایجاد رگ های واریسی یا رگ های عنکبوتی شده که نسخه کوچکتری از حالت قبلی هستند. اگرچه به طور کلی وجود این رگ ها ضرری ندارد اما رگ های متورم و قابل مشاهده می تواند ظاهر ناخوشایندی برای فرد به همراه داشته باشند. البته در موارد نادری نیز ممکن است منجر به شرایط جدی تری مانند لخته شدن خون شوند.
  • آسیب به شانه و گردن: درست همانند پاها، لگن، کمر، شانه و گردن نیز از نشستن طولانی مدت آسیب می بیند. این مسئله در صورتی جدی تر می شود که در زمان استفاده از رایانه خم شوید.

تاثیر مانیتور در نحوه نشستن پشت میز

وضعیت قرارگیری مانیتور به شکل صحیح، یکی از عواملی است که به کاهش آسیب های بدن در هنگام نشستن طولانی مدت پشت میز کمک می کند. بهتر است در صورت وجود تفاوت ارتفاع مانیتور و سطح چشم باید با استفاده از ابزارهای قابل دسترسی تفاوت در ارتفاع را جبران کرد. چرا که این تفاوت عاملی برای خم شدن فرد به سمت جلو و یا قوز کردن خواهد بود. در این راستا متخصصان توصیه می کنند فاصله تقریبی فرد با مانیتور حدود ۴۰ تا ۷۰ سانتی متر باشد. البته این میزان از فاصله، تا حد زیادی به طول دست فرد بستگی دارد. برای جلوگیری از هرگونه آسیب به چشم مانیتور را به گونه ای تنظیم کنید که مانع برخورد نور به صفحه آن شود.

محل مناسب برای قرار دادن صفحه کلید

یکی دیگر از نکاتی که در نحوه نشستن صحیح پشت میز کار باید مورد توجه قرار گیرد، جایگاه صفحه کلید بر روی میز کار یا مطالعه است. بهترین موقعیت برای این وسیله این است که آن را در مرکزیت و به طور مستقیم جلوی بدن قرار گیرد. همچنین لازم است شیب و ارتفاع صفحه کلید متناسب با حالت نشستن فرد تنظیم شود. علاوه براین، در صورتی که صفحه کلید دارای سیستم نوری باشد فرد راحت تر می تواند حروف را مشاهده کند و این عامل می تواند تا حد زیادی از بروز برخی از آسیب ها جلوگیری کند. همچنین در رابطه با نحوه نشستن صحیح پشت میز بهتر است ابزارهایی مانند منگنه، دستگاه پانچ و… به نحوی باشند که دسترسی به آن ها به راحتی امکان پذیر باشد.

محل مناسب برای قرار دادن صفحه کلید

آیا میزان نور می تواند در نحوه صحیح نشستن پشت میز تاثیرگذار باشد؟

یکی از عوامل مهمی که در نحوه صحیح نشستن پشت میز به شدت تاثیرگذار است، میزان نور محیط می باشد. این عامل ممکن است باعث شود فرد برای بهتر دیدن مانیتور یا کتاب به سمت جلو خم شود. اگر نور خورشید به صفحه مانیتور شما برخورد می کند بهتر است برای پیشگیری از آسیب های احتمالی موقعیت مانیتور خود را تغییر دهید. در واقع جایگاه میز به صورت غیر مستقیم در نحوه نشستن صحیح پشت میز و تغییر در بهترین حالت برای قرارگیری پشت میز تاثیرگذار است. جایگاه میز می تواند باعث آرامش حین کار و یا خستگی زودرس شود. در این رابطه بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

  • قرارگیری پشت پنجره هم وضعیت مناسبی نخواهد بود؛ چرا که مانع دید کافی نسبت به مانیتور و کتاب می شود. بهترین حالت ممکن که برای جایگاه میز در اتاق وجود دارد این است که فرد پشت به دیوار باشد و میز در جلوی او قرار گیرد.
  • مانیتور روبروی دیوار در اتاق قرار ندهید چرا که باعث خستگی زودرس در حین کار و مطالعه می شود.
  • بهتر است میز ارتفاعی مطلوب و مناسب داشته باشد.
  • فضا به اندازه کافی برای قرار گیری پاها در زیر میز وجود داشته باشد.
  • سطح میز باید به حدی باشد که بتوان وسایل مورد نیاز را بر روی آن قرار داد.

کلام آخر

برای نشستن صحیح پشت میز کار، در ابتدا باید از میز صندلی مانیتور و کیبوردی مناسب استفاده کنید که قابلیت تنظیم با وضعیت بدنی شما را داشته باشد. البته اگر میز و صندلی نامناسب باشد فرد هر قدر هم نکات اصولی را رعایت کند باز بعد از مدت طولانی دچار مشکل خواهد شد. علاوه بر این عدم استراحت، یکجانشینی طولانی مدت با وجود وسایل مناسب به بدن آسیب می رساند. پس برای بهبود وضعیت بدنی خود و جلوگیری از آسیب به ستون فقرات، گردن و مچ دست باید هر ۲۰ دقیقه یک بار استراحت کرده و هر دو ساعت یک بار برای حداقل ۵ دقیقه راه بروید و حرکات کششی انجام دهید.

در این مقاله سعی داشتیم به سوال “چرا حالت صحیح نشستن پشت میز کار مهم است؟” پاسخ دهیم. امیدواریم مطالب گفته شده در رابطه با حالت صحیح نشستن پشت میز کار، برای شما مفید بوده باشد. از این که تا آخر این مقاله از اسلامشهرینو ما را همراهی نموده اید بسیار سپاسگزاریم.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا