عمومی

از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟ [سال 1402]✅

احتمالا پاسخ به سوال ” از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟” موضوعی است که ذهن شما را درگیر کرده است. غلظت خون نوعی بیماری است که در آن تعداد گلبول های قرمز خون بسیار زیاد است. این پدیده ممکن است باعث بروز علائم و خطرات جدی در بدن شود. برخی از افراد با دیدن رنگ تیره خون خود، تصور می کنند که غلظت خون آن ها بسیار زیاد است. اما به یاد داشته باشید که این تصور کاملا اشتباه است. برای شناخت و تشخیص دقیق غلظت خون به شما توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

غلظت خون چیست؟

زمانی که تعداد گلبول های قرمز خون بیش از مقدار طبیعی باشد، ممکن است فرد دچار غلظت خون شود. مغز استخوان گلبول های قرمز خون را می سازند و آن ها را آزاد می کنند. این گلبول های قرمز نیز وظیفه رساندن اکسیژن به تمامی سلول های بدن را داشته و کربن دی اکسید را از بدن خارج می کند. در واقع هر یک از گلبول های قرمز تنها 120 روز زنده می مانند و پس از آن به طور کامل از بین می روند. در صورتی که از بیماری فشار خون رنج می برید، به شما پیشنهاد می کنیم مقاله 5 ماده غذایی که فشار خون شما را پایین نگه می دارد را مطالعه کنید.

معمولا پزشکان و متخصصان علت غلظت خون را تنها در افزایش تعداد گلبول های قرمز خون نمی دانند. بلکه گاهی افزایش غلظت دیگر سلول های خونی نیز ممکن است منجر به بروز این بیماری شود که هر یک از آن ها اصطلاح مخصوص به خود را دارند. برای پیشگیری از بیماری غلظت خون به شما توصیه می کنیم مقاله برای تقویت سیستم ایمنی بدن چه کنیم؟ را مطالعه کنید.

غلظت خون چیست؟

علائم غلظت خون بالا چیست؟

در برخی از موارد ممکن است فردی که دارای بیماری غلظت خون است، هیچ علائمی نداشته باشد و از بیماری خود کاملا بی اطلاع باشد. معمولا علائم این بیماری در طول زمان و به صورت آهسته خود را نشان می دهند. در واقع غلظت خون جریان خون سالم را دشوار کرده و می تواند خطر لخته شدن خون را در فرد افزایش دهد. این خطر زمانی به موقعیت هشدار می رسد که فرد مبتلا به پلی سیتمی ورا بوده و دارای گلبول های قرمز و پلاکت بیش از حد باشد. در این قسمت برخی از مهم ترین علائم غلظت خون آورده شده است:

  • سردرد
  • سرگیجه و دوران سر
  • تعریق بیش از حد
  • خارش پوست و زنگ زدن گوش
  • تاری دید و خستگی
  • پوست مایل به قرمز یا ارغوانی بودن کف دست، لاله گوش یا بینی

از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟

در صورتی که علائمی از غلظت خون را در خود مشاهده می کنید، برای تشخیص دقیق این بیماری راهکار های مختلفی وجود دارد. در این قسمت مهم ترین راه های تشخیص دقیق غلظت خون آورده شده است:

  • آزمایش شمارش کامل خون (CBC): این مدل از آزمایش خون بسیار رایج است و برای تشخیص مشکلات عمومی خونی مانند انواع عفونت، کم خونی، غلظت خون، لوسمی و… توسط پزشک توصیه می شود. در این آزمایش پارامتر هایی مانند گلبول های قرمز (RBC)، گلبول های سفید (WBC) و پلاکت ها بررسی می شود. البته هر یک از این موارد نیز دارای پارامتر های مختص به خود است که با استفاده از آن ها پزشک علت دقیق بیماری را متوجه می شود.
  • آزمایش خون اریتروپویتین (EPO): اریتروپویتین یک هورمون کلیوی است که باعث تحریک استخوان برای تولید بیشتر گلبول های قرمز می شود. در نتیجه این آزمایش اگر مشخص شود که میزان هورمون اریتروپویتین در خون زیاد است، قطعا اختلالاتی در مغز استخوان وجود دارد که یکی از عوامل آن با پلی سیتمی ارتباط دارد.
  • آزمایش مغز استخوان: یکی دیگر از آزمایش های رایج که غلظت خون در آن مشخص می شود، آزمایش مغز استخوان است. با استفاده از این آزمایش می توان انواع خاصی از سرطان، اختلالات خونی و مغز استخوان تشخیص داده می شود. با توجه به  این که بافت نرم و اسفنجی شکل مغز استخوان، وظیفه ساخت پلاکت، گلبول های قرمز و گلبول های سفید را دارد، با این آزمایش می توان غلظت بالای خون را تشخیص داد.

درمان طبیعی غلظت خون چگونه است؟

در این قسمت روش های درمانی سلامت محوری توصیه شده است که در کنار روش های درمانی از طریق مصرف داروهای شیمیایی می توانند مفید باشند. در حقیقت در مرحله اول درمان غلظت خون باید یک سبک زندگی و غذایی سالم را پیش ببرید. به یاد داشته باشید هر قدر که از داروهای مختلف استفاده کنید باز نیز نمی توانید به درمان کامل غلظت خون برسید. در این قسمت برخی از مهم ترین راه های درمان طبیعی غلظت خون آورده شده است:

 رژیم غذایی مناسب

برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای درمان و یا پیشگیری از بیماری های مختلف مانند غلظت خون لازم است نکات زیر را رعایت کنید:

  • هر قدر غذا کم نمک تر و کم چرب تر باشد قطعاً برای سلامتی بهتر خواهد بود. رعایت این نکته می تواند شما را در برابر ابتلا به بیماری های دیگری مانند مشکلات قلبی و فشار خون، محافظت کند. 
  • سعی کنید مصرف گوشت قرمز را به حداقل ممکن برسانید. البته برای جبران این موضوع لازم است آب و مایعات زیادی مصرف کنید. چرا که تاثیر مستقیمی بر روی جریان و غلظت خون خواهد داشت.
  • از مصرف غذاهای فراوری شده مانند انواع سوسیس و کالباس جدا خودداری کرده و غذاهای کنسروی نیز به هیچ عنوان استفاده نکنید.
  •  با توجه به  این که امگا ۳ در کنترل غلظت خون بسیار موثر است، سعی کنید مصرف ماهی را در برنامه غذایی خود جای دهید.
درمان طبیعی غلظت خون چگونه است؟

حجامت

متخصصان طب سنتی بر این باورند که برخی از بیماری ها و مشکلات و علائم غلظت خون را می توان با استفاده از حجامت درمان کرد. با استفاده از حجامت می توان خون های کثیف را از بدن خارج کرد و در نهایت سلامتی کامل را به دست آورد. البته به یاد داشته باشید که حجامت باید توسط افراد حرفه ای و متخصص انجام شود. چرا که یک فرآیند کاملاً حرفه ای و حساس است.

انواع مختلف حجامت مانند حجامت سر، عام، گودی کمر، ساق پا، پشت گوش و نقطه گیجگاهی، هر یک روش های خاص خود را داشته و باید بهترین متناسب ترین مدل انتخاب شود. البته قبل از هر چیزی به شما پیشنهاد می کنیم با پزشک متخصص خود در این رابطه مشورت کنید.

 ورزش

بدون شک ش یکی از راه هایی است که از بروز بسیاری از بیماری ها و مشکلات جسمی و روحی جلوگیری می کند. زیرا بدن با تحرک مناسب و اصولی می تواند خود را ترمیم کند و به سلامتی کامل نزدیک تر شود. در حقیقت یکی از بهترین فواید ورزش کمک به سوخت و ساز بدن و جریان خون مناسب است.

اگر شما بتوانید حداقل روزی نیم ساعت به شکل صحیح و اصولی ورزش کنید می توانید اکسیژن رسانی به اندام های بدن را متعادل کرده و در نتیجه آن غلظت خون متعادل و طبیعی داشته باشید. بنابراین بهتر است از نظر پزشک متخصص در رابطه با بهترین ورزش برای کمک به درمان غلظت خون نیز استفاده کنید.

مصرف سبزیجات و میوه

خوراکی هایی مانند موز، لیمو ترش، آب زرشک، انگور، آناناس هویج و انواع مرکبات می تواند در رقیق کردن خون شما کمک کند. علاوه بر این مصرف انواع مغزها مانند فندق، بادام، گردو، پسته و بادام زمینی به دلیل داشتن ویتامین E و امگا 3 در چنین شرایطی به شدت توصیه می شود.

در این راستا سبزیجات مختلفی مانند اسفناج، موسیر، تره فرنگی، جعفری، چغندر و… نیر برای پاکسازی خون بسیار مفید هستند. به طور کلی ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزیجات می تواند به عنوان پاک کننده خون بسیار مفید عمل کنند. به همین خاطر توصیه می شود در هیچ شرایطی این خوراکی ها را از سبد غذایی خود حذف نکنید.

مصرف دارو های گیاهی

مصرف انواع گیاهان دارویی می تواند برای درمان و کنترل غلظت خون بسیار موثر باشد. دارو های گیاهی مانند ریشه شیرین بیان، زنجبیل، چای سبز، چای کوهی، آویشن، کاسنی، زرد چوبه، نعناع، عناب و … می تواند در کنار ادویه هایی مانند فلفل قرمز و مرزنجوش علائم ناشی از غلظت خون را کاهش دهد. همچنین می تواند مکمل دارویی مناسبی برای چنین بیمارانی باشد.

به یادداشته باشید که اگر طبق یک اصول درمانی مشخص، از این ترکیبات گیاهی استفاده کنید، بدون شک به درمان صد در صدی غلظت خون نزدیک تر خواهید شد. البته قبل از مصرف هر گونه داروی گیاهی از این قبیل بهتر است با پزشک متخصص خود در این رابطه مشورت کنید.

مصرف دارو های گیاهی

چه زمانی باید به پزشک متخصص مراجعه کنیم؟

غلظت خون یکی از بیماری های خطرناکی است که در صورت بی توجهی به آن ممکن است باعث بروز آسیب های جدی به بقیه عضو ها و ارگان های حیاتی بدن شود. به یاد داشته باشید که علائم غلظت خون به ندرت ظاهر می شود. به همین خاطر بهترین راه برای تشخیص آن، مراجعه به پزشک متخصص و انجام آزمایشات دقیق در این رابطه است.

علائمی وجود دارد که هشدار های جدی را به شما در این رابطه می دهد. در این قسمت برخی از مهمترین علائم غلظت خون آورده شده است که نشان دهنده پیشرفت بیماری هستند. این علائم عبارتند از:

  • خونریزی شدید
  • خونریزی لثه
  • قرمزی رنگ پوست
  • احساس سوزش در دست و پا
  • ورم مفاصل
  • درد استخوان ها

کلام آخر

در این مقاله سعی کرده ایم در پاسخ به سوال از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟ مناسب ترین پاسخ را ارائه دهیم. در صورتی که هر گونه علائمی مبنی بر ارغوانی شدن رنگ پوست، سردرد، خستگی و یا علائم شدید تری را مشاهده می کنید، به شما توصیه می کنیم در کوتاه ترین زمان ممکن به پزشک متخصص مراجعه کنید. به یاد داشته باشید که بی توجهی به این موضوع ممکن است باعث بروز مشکلات جبران ناپذیری شود.

از این که تا انتهای این مقاله از اسلامشهرینو ما را همراهی کرده اید، بی نهایت متشکر و سپاسگزاریم. امیدواریم مطالب گفته شده در رابطه با غلظت خون برای شما مفید بوده باشد.

چه امتیازی به این مقاله میدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا