عمومی

روش های متنوع برای آبرسانی پوست صورت [سال 1402]✅

در این مقاله قصد داریم شما را با روش های متنوع برای آبرسانی پوست صورت آشنا کنیم. طبق تحقیقات صورت گرفته حفظ رطوبت و آبرسانی پوست تاثیر مستقیمی برای حفظ جوانی و شادابی دارد. در این راستا افراد می توانند از روش های متنوعی برای آبرسانی پوست صورت خود استفاده کنند. تفاوتی ندارد که پوست شما معمولی، خشک یا چرب است شما باید از مرطوب کننده ها و آبرسان های پوست استفاده کنید. این کار تا حد زیادی از بروز لک و چین و چروک جلوگیری کرده سلامتی پوست شما را تضمین می کند.

آبرسانی پوست چیست؟

پیش از این که انواع روش های آبرسانی به پوست را معرفی کنیم لازم است منظور اصلی آبرسانی را بدانیم. در حقیقت، آبرسانی به معنای رطوبت دادن به پوست است. پوست مانند هر ارگان دیگری در بدن نیاز به رطوبت و آب دارد. در صورتی که رطوبت کافی به پوست نرسد پوست کم آب شده و باعث ایجاد چین و چروک و انواع بیماری های پوستی می شود. البته به یاد داشته باشید که پوست کم آب و پوست خشک با یکدیگر تفاوت دارند.

کم آبی پوست ناشی از کمبود آب و خشکی پوست ناشی از چربی طبیعی می باشد. در حقیقت، پوست خشک یک نوع پوستی است؛ این در حالی است که کم آبی پوست یک نوع مشکل پوستی است که باید سریعاً رفع شود. برای جلوگیری از این مشکل لازم است در طول روز مایعات کافی بنوشید تا پوستتان کم آب نشود. در فصول گرم سال مانند فصل تابستان گرمای هوا و تابش خورشید نیز باعث کم آبی پوست می شود. البته در صورتی که علائم خشکی پوست شما بسیار شدید و آزار دهنده است، لازم است در سریع ترین زمان ممکن به بهترین متخصص پوست و مو در اسلامشهر مراجعه کنید.

عرق کردن در حین ورزش و تحرک آب بدن را کاهش می دهد. همچنین با افزایش سن نیز توانایی پوست برای حس رطوبت لایه های سطحی کاهش بسیار شدیدی پیدا می کند. به همین خاطر لازم است با افزایش سن بیش تر مراقب سلامتی پوست خود باشید. در این زمان روش های آبرسانی پوست کمک بسیار زیادی به شما می کند. خوب است که از این محصولات به صورت روزمره استفاده کنید. قطعا اختلالاتی مانند کبد چرب نیز تاثیر بسیار زیادی بر روی پوست شما خواهد داشت. در صورتی که شما نیز از این بیماری رنج می برید به شما پیشنهاد می کنیم که مقاله رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان کبد چرب را مطالعه کنید.

آبرسانی پوست چیست؟

روش های متنوع برای آبرسانی پوست صورت چیست؟

بر خلاف انتظار راه های ساده ای برای رفع کم آبی پوست وجود دارد. شما می توانید با استفاده از راهکار های زیر از دهیتراته شدن پوست خود جلوگیری کنید. در این قسمت روش های متنوع برای آبرسانی پوست صورت آورده شده است:

  • آب کافی بنوشید

در قدم اول برای آبرسانی پوست لازم است آب کافی به بدن خود برسانید. به توصیه بهترین متخصصان و محققان در جهان لازم است حداقل 8 لیوان آب در طول روز بنوشید. البته بسته به فعالیت روزانه و وزن بدن ممکن است به مقادیر بیش تری از آب نیاز داشته باشید ازم کرم آبرسان استفاده کنید.

  • با آب داغ دوش نگیرید

از دوش گرفتن و حمام رفتن به آب داغ به صورت طولانی مدت بپرهیزید. شاید برایتان عجیب به نظر برسد اما قرارگیری طولانی مدت در حمام به سد حفاظتی پوست شما آسیب می رساند. در نتیجه رطوبت پوست از بین رفته و پوست شما دچار کم آبی شدید می شود. برای جلوگیری از این موضوع کافیست با آب ولرم دوش بگیرید و مدت زمان زیادی را در حمام نمانید.

  • مصرف کافئین را کاهش دهید

کافئین و الکل تا حد چشمگیری آب را در پوست کاهش داده و منجر به بروز کم آبی پوست می شود. برای رعایت این موضوع لازم است بیش از دو فنجان قهوه در طول روز نخورید.

  • مواد غذایی غنی از آب بخورید

یکی از بهترین روش های طبیعی آبرسانی به پوست استفاده از میوه و سبزیجات زیاد است. مرکباتی مانند پرتقال و لیمو سرشار از آب بوده و مقدار زیادی از ویتامین C را در خود دارند. وجود این مواد تا حد زیادی به حفظ بافت و سلامت پوست کمک می کند.

  • ضد آفتاب را فراموش نکنید

در طول روز هر بار که از خانه خارج می شوید، ۲۰ دقیقه قبل از آن از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. تمامی ضد آفتاب ها مانع آسیب اشعه های فرابنفش خورشید به پوست می شوند. شما می توانید با استفاده مداوم از این محصول از بروز عوارض ناشی از قرارگیری در تابش مستقیم نور خورشید جلوگیری کنید.

  • از کرم ها و محصولات آبرسان استفاده کنید

شما می توانید از کرم های مبتنی بر آب به صورت روزانه استفاده کنید. این محصولات به پوست شما نفوذ کرده مشکل کم آبی پوست را تا حد زیادی رفع می کند. در واقع کرم های آبرسان حاوی موادی مانند گلیسیرین، اسید هیالورونیک، لاکتات آمونیوم و اوره بوده و برای رفع کم آبی پوست نیز گزینه ایده آلی می باشند. در این قسمت در رابطه با هر یک از این ترکیبات توضیحات مفیدی ارائه شده است:

  1. اسید هیالورونیک: این ماده نقش بسیار مهمی در آبرسانی پوست داشته و به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست کمک شایانی می کند. همچنین این ماده به بازسازی و ترمیم پوست نیز کمک کرده و علائم پیری آن را به تاخیر می اندازد.
  2. گلیسیرین: این ماده نیز دارای خاصیت آبرسانی بوده و با کم آبی پوست مبارزه می کند. گلیسیرین علائمی مانند خارش را تسکین می دهد. در واقع این ماده یک جاذب رطوبت از محیط به پوست است.
  3. اوره: یکی از ترکیبات پرکاربرد در کرم های آبرسان اوره است. این ماده مشکلاتی مانند زبری و خارش پوست را نیز تسکین می بخشد.
  4. سرامیدها: از دیگر روش های آبرسانی به پوست استفاده از محصولات حاوی سرامید است. این ماده پوست را باز سازی و ترمیم کرده و کمک می کند تا آب در سطح پوست حفظ شود.
  5. پانتنول ها: پانتنول ماده ای است که از طریق پوست نفوذ کرده و رطوبت را به سلول ها می رساند. در واقع این ماده عملکرد سطح پوست را بهبود می بخشد و عملکرد هر یک از سلول ها را تقویت می کند.

دلایل کم آب شدن پوست چیست؟

دهیدراته و کم آب شدن پوست می تواند علت های بسیار زیادی داشته باشد در حقیقت حفظ رطوبت برخی از اجزای ساختاری پوست توسط هیالورونیک اسید انجام می شود. این اجزا پوست، با جذب و حفظ مولکول های آب رطوبت را حفظ کرده و از کم آب شدن پوست تا حد زیادی جلوگیری می کند.

 از حدود ۳۰ سالگی به بعد ساختار هایی مانند هیالورونیک اسید کاهش یافته و توانایی پوست برای حفظ رطوبت کم می شود. بدین ترتیب پوست خسته و کدر شده و چین و چروک های سطحی نیز پدیدار می شوند. البته به یاد داشته باشید آبرسانی عمیق تر تنها با روش های کلینیکی میسر است. در این قسمت علت های بروز کم آبی پوست آورده شده است:

  • پاکسازی و لایه برداری پوست: به طور کلی هر شوینده ای که پوست را کاملاً تمیز کرده و صدای خش خش ناشی از تماس پوست دست با محل شسته شده به گوش ما می رسد، در نهایت باعث کم آبی پوست خواهد شد. محصولات شوینده مانند صابون نیز می تواند موجب بروز آسیب شود. زیرا این محصول از مواد قلیایی ساخته شده و سبب آسیب لایه محافظ پوست و برداشت آن از روی سطح اپیدرم می شود. در نهایت پوست در معرض خطر قرار گرفتن لایه شاخی پوست قرار می گیرد. همچنین کاهش سطح محافظت لایه شاخی نیز موجب کاهش رطوبت آن خواهد شد.
  • آسیب پوستی: در برخی از موارد استفاده از عوامل درمانی آکنه مانند هیدروژن پر اکسید، رتینوئیک اسید، بنزوئیل پراکساید و… می توانند سبب تغییر در پروسه کراتینیزاسیون پوست شود. در نهایت این امر موجب کاهش توان سلول های لایه شاخه در اتصال به یکدیگر می گردند. این پروسه مشابه زمانی است که در معرض تابش مداوم نور خورشید قرار می گیرید. در این زمان لازم است کمک و محافظت اضافی در سطح لایه شاخی پوست صورت گیرد.
  • عدم توجه به تغذیه و مصرف دخانیات: اقداماتی نظیر نوشیدن مقادیر کافی آب و مایعات استفاده منظم از کرم های آبرسان به عنوان محافظ پوست و همچنین عدم مصرف دخانیات و مشروبات الکلی تا حد چشمگیری از بروز کم آبی پوست جلوگیری می کند. استعمال دخانیات به طور مستقیم با تاثیر منفی بر خون رسانی مویرگی و کاهش جریان خون در این شبکه یا به تبع آن کاهش میزان رطوبت و عوامل تغذیه ای سلولی موجب کم آبی و ایجاد چین و چروک در پوست می شود.
  • مصرف داروها و بیماری های خاص: برخی از بیماری های خاص ممکن است موجب کم آبی شدید پوست شوند. داروهای مدرن و بسیاری از فرآورده های ضد سرماخوردگی و آنفولانزا نیز موجب خشکی مخاط می شود و در سطح پوست نیز عوارضی مانند خشکی را ایجاد می کنند. علاوه بر این مصرف کورتون یا همان کورتیزون ها نیز تا حد چشمگیری سبب کم و بیش شده و ممکن است اثرات دائمی آسیب پوستی را به دنبال داشته باشند.
  • استفاده از مرطوب کننده نامناسب: استفاده از مرطوب کننده های نامناسب و یا با قوام شیری که به محض گذاشتن بر روی پوست محو می شوند هیچ اثر بلند مدتی نخواهند داشت؛ حتی می توانند مشکل ساز نیز باشند. فرمولاسیون این از مرطوب کننده ها طوری است که آب موجود در آن به سرعت تبخیر شده و تنها احساس رطوبت و خیسی را بر روی پوست باقی می گذارد. به کارگیری از این نوع محصولات حتی می تواند باعث بروز خشکی و از دست رفتن رطوبت شود.
  • استفاده زیاد از اسکراب و لایه بردارها: استفاده مداوم از مواد ساینده و لایه بردار می تواند موجب از بین رفتن اتصال بین سلولی در پوست شود. در نتیجه این امر توان بازگشت رطوبت به پوست کاهش شدید یافته و سیستم مویرگی نیز تحت تاثیر قرار می گیرند.
  • تغذیه: مصرف بیش از اندازه نمک و غذاهای نمکی در رژیم غذایی می تواند موجب از دست رفتن آب پوست شود. در واقع نمک باعث انتقال آب از داخل سلول به جریان میان بافتی شده و در نهایت سلول ها کم آب می شوند. البته موادی مانند قهوه نیز می توانند موجب بروز این اتفاق شوند.
دلایل کم آب شدن پوست چیست؟

عوارض کم آبی پوست چیست؟

کم آبی پوست به علت قرارگیری در معرض آلاینده های موجود در هوا، استرس های روزانه و استفاده بیش از حد از مواد آرایشی و… رخ می دهد. در اثر این پدیده، پوست صورت پیر و بیمار به نظر می رسد. در واقع وجود آب فراوان و اسید هیالورونیک به صورت فراوان در پوست موجب شادابی و جوانی پوست می شود. با افزایش سن، روند جذب آب سلول های پوست کاهش شدیدی پیدا می کند. در این زمان عوامل دیگری  نیز کم آبی بدن را تشدید می کنند. در این قسمت عوارض کم آبی پوست آورده شده است:

  • در حقیقت پوست کم آب به پوستی خسته کدر و غیر شفاف بوده و مواد مغذی مانند ویتامین C را به سختی جذب می کند.
  • کم آبی و خشکی پوست روند پیری و چین و چروک را تشدید می کند.
  • پوست دهیدراته یا کم آب بیش تر از پوست های سالم، مستعد بیماری های پوستی بوده و زودتر دچار اگزما، پسوریازیس و دیگر بیماری های التهابی می شود.

 کلام آخر

کم آبی پوست یا پوست دهیدراته یک مشکل جدی نیست. چرا که راهکارهای ساده ای برای حل این مشکل وجود دارد. استفاده از سرم های مرطوب کننده، کرم ها و لوسیون ها تا حد زیادی می توانند به شما در بهبود بافت پوست کمک کنند. با این حال در صورتی که مشکل شما برطرف نشد و مشکلاتی مانند قرمز شدن بخش هایی از پوست، تکه های سفید، خارش شدید را مشاهده کردید لازم است به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

در این مقاله قصد داشتیم روش های متنوع برای آبرسانی پوست صورت را به شما معرفی کنیم. از این که تا انتها همراه ما بوده اید و این مقاله را مطالعه کرده اید بسیار سپاسگزاریم. لطفاً پیشنهادات و انتقادات خود را از طریق سایت اسلامشهرینو با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا