عمومی

معرفی محله های رباط کریم【سال 1402】⭐+ لیست 10 تایی

در این مقاله قصد داریم به معرفی محله های رباط کریم بپردازیم. رباط کریم یکی از شهرهای پرجمعیت تهران است که به علت دسترسی آسان به پایتخت، افراد بسیار زیادی در آن زندگی می کنند. این شهرستان در جنوب غربی استان تهران واقع شده است. شهرستان رباط کریم از شمال به شهرستان شهریار و از جنوب به شهرستان های ری و اسلامشهر، از شرق به شهرستان بهارستان و از غرب شهرستان زرندیه راه دارد. در صورتی که قصد آشنایی با شهرستان رباط کریم و محله های آن را دارید به شما پیشنهاد می کنیم خواندن این مقاله را به هیچ عنوان از دست ندهید.

رباط کریم کجاست؟

شهرستان رباط کریم از هزاران سال پیش جزئی از مراکز تمدن و زندگی بوده و آثار متعدد باستانی در آن قرار گرفته است. نام قبلی آن رابط کریم قوهه بوده است و کارشناسان بر این باورند که شهر یا روستایی در حوالی بازارک معروف به چاله بازارک مدفون شده است. این شهرستان به دلیل قرار گیری بر سر راه جاده ابریشم و راه زیارتی خراسان و بغداد از زمان های پیشین دارای اهمیت بسیار زیادی بوده است. 

در صورتی که به کتاب و کتاب خوانی علاقه دارید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین کتابخانه در رباط کریم را مطالعه کنید. در حال حاضر شهرستان رباط کریم یکی از شهرستان غرب استان تهران است که مرکز آن شهر رباط کریم می باشد. ارتفاع رباط کریم حدود ۱۰۳۲ متر از سطح دریا بوده از شمال به شهرستان شهریار از جنوب به ری از شرق به اسلامشهر و از غرب به ساوه محدود می شود.

جالب است بدانید رباط کریم تا قبل از سال ۱۳۶۸ یکی از توابع شهرستان کرج بوده و در سال ۱۳۶۸ از آن جدا و به یکی از بخش های شهرستان شهریار تبدیل شد. محله های رباط کریم از شهریار منفک و مستقل شد. محله های شهرستان رباط کریم در دو بخش مرکزی و بخش گلستان قرار دارند. محله های چهار دهستان، اسماعیل آباد و میمنت در قسمت گلستان محله های دیگری مانند دهستان امامزاده ابوطالب و منجیل آباد در بخش مرکزی این شهرستان قرار گرفته اند.

شهرستان رباط کریم در مجموع دارای ۷۶ پاچه آبادی بوده که ۲۷ روستای آن خالی از سکنه هستند. اما ۴۸ روستای دیگر دارای سکنه و مردمی با نشاط و مهماندوست می باشد. علاوه بر این شهرهای تابع شهرستان رباط کریم به غیر از شهر مرکزی رباط کریم شامل نسیم شهر و گلستان می شود. طی سه دهه گذشته بر اثر پدیده مهاجرت جمعیت شهرستان رباط کریم از ۲۰ هزار نفر در سال ۱۳۶۵ به ۳۰۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۲ رسیده است.

این موضوع نشان می دهد در طول ۲۷ سال جمعیت این شهرستان ۱۴ برابر شده و به عبارتی ۱۴۰۰ درصد رشد کرده است. با ادامه مهاجرت از استان های مختلف کشور به ویژه استان های اردبیل، همدان، گیلان، مازندران، آذربایجان غربی و شرقی و همچنین یزد و لرستان ترکیب متنوعی از جمعیت را در این شهرستان وجود دارد. صرف نظر از  این که ترکیب جمعیتی متاثر از مهاجرت به گویش محلی خود صحبت می کنند، مردم محلی شهرستان به زبان فارسی آذری با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

در این راستا ساکنین شهر رباط کریم و دهستان های وهن آباد و امامزاده ابوطالب به زبان فارسی و بخش عمده ای از نصیرشهر و دهستان منجیل آباد به زبان ترکی صحبت می کنند.  در صورتی که قصد سفر و مهاجرت به این شهرستان را دارید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین فروشگاه پلاسکو در رباط کریم را مطالعه نمایید.

رباط کریم کجاست؟

آب و هوای رباط کریم چگونه است؟

با توجه به  این که ارتفاع رباط کریم از سطح دریا ۱۱۰۰ متر مربع است، میزان بارش سالانه آن حدود ۲۰۰ میلیمتر و حداکثر درجه حرارت این شهر ۴۴ درجه سانتیگراد است. حداقل دما در شهرستان رباط کریم منفی ۲۰ درجه سانتیگراد با دمای متوسط ۱۶ درجه سانتیگراد می باشد. با توجه به  این که این شهرستان در مجاورت مناطق کویری قم دریاچه نمک قرار دارد از آب و هوای نیمه بیابانی برخوردار است. در حقیقت شهرستان رباط کریم استان های گرم و زمستان هایی سرد دارد. علاوه بر این رشته کوه های کم ارتفاع در قسمت جنوب غربی شهرستان رباط کریم در محدوده روستای شهرآباد قرار دارد که بلندترین قله آن 1210 متر ارتفاع دارد.

معرفی محله های رباط کریم

محله چهار دهستان

محله چهار دهستان

محله چهار دهستان بخش مرکزی شهرستان رباط کریم واقع شده است. این محله دارای تنوع نژادی متنوع و فعالیت های اقتصادی مختلف است که از جمله آن ها می توان به فروشگاه های محلی، رستوران و کافه مراکز خرید و خدمات بهداشت و درمان اشاره کرد.علاوه بر این محله ۱۴ستان دارای امکانات عمومی مانند مدرسه، پارک و مسجد بوده و به رفاه و آسایش ساکنان منطقه کمک می کند. طبیعت خاص و بی نظیر آن جمعیت بسیار زیادی را به خود جلب کرده است.

محله اسماعیل آباد 

محله اسماعیل آباد 

محله اسماعیل آباد در بخش دانه شهرستان رباط کریم واقع شده است. در این محله با استقرار فرمانداری، ارگان های دولتی و ادارات مستقر بوده و هم اکنون به طور فعال مشغول به سرویس دهی می باشد. در محله اسماعیل آباد فروشگاه های مواد غذایی کافه رستوران های بسیار متعددی وجود دارد که می توانید برای گذراندن اوقات فراغت با دوستان خود به آنجا بروید.علاوه بر این در این محله بوتیک های زنانه و مردانه و بچگانه متعددی وجود دارد که می توانید تمامی خریدهای خود را با خیالی آسوده و قیمتی مناسب انجام دهید.

محله میمنت

محله میمنت

محله میمنت در شهرستان بهارستان رباط کریم و فاصله حدود ۲۵ کیلومتری جنوب غربی تهران واقع شده است. این منطقه دارای آثار باستانی بسیار ارزشمندی می باشد. به همین خاطر بسیاری از تاریخ شناسان و توریستان به این مناطق سفر می کنند. در این منطقه نیز مردمانی اصیل و بسیار مهماندوست زندگی می کنند. امکانات رفاهی متعددی مانند مدرسه، فرمانداری و ادارات مختلف دولتی واقع شده است. به همین خاطر بومیان افرادی که در این محل زندگی می کنند می توانند به راحتی تمامی امکانات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.

دهستان امامزاده ابوطالب

دهستان امامزاده ابوطالب

 دهستان امامزاده ابوطالب در بخش مرکزی شهرستان رباط کریم واقع شده است. دلیل نامگذاری این محله وجود آستان امامزاده ابوطالب می باشد. افراد می توانند از طریق روستای آدران و از طریق آزاد راه تهران ساوه به این نقطه دسترسی داشته باشند.بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ جمعیت دهستان امامزاده ابوطالب به ۴ ۱۹۲۱ نفر می رسد. در این محله امکانات رفاهی امنیتی خوبی برقرار است و بومیان می توانند به راحتی کارهای روزمره خود را پیش ببرند.

محله منجیل آباد

محله منجیل آباد

محله منجیل آباد در شهرستان رباط کریم و در جاده شهریار خیابان مصطفی خمینی واقع شده است. این محله از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند شرکت سیمرغ سبز قرار دارد.این محله نیز ساکنان بسیار زیادی دارد. دلیل این موضوع نیز امکانات رفاهی خوب و بسیار بالا در این محله است. در واقع در واقع منجیل آباد یکی از مهمترین محله های رباط کریم به حساب می آید. فروشگاه های متنوعی در زمینه فروش مواد غذایی، پوشاک و خدمات مختلف در این محله فعالیت می کنند. 

آثار باستانی و گردشگری در رباط کریم چیست؟

شهرستان رباط کریم آثار باستانی و گردشگری بسیار زیادی دارد. به همین خاطر بسیاری از تاریخ دوستان و تاریخ شناسان حتماً از این منطقه بازدید می کنند. در این قسمت برخی از مهم ترین آثار باستانی و گردشگری رباط کریم شرح داده شده است:

  •  انبارهای یخی(یخچال ها): برای تهیه یخ در فصول گرم سال، ارها و کارگاه های یخ ابداع و ساخته شده اند تا یخ مورد نیاز ساکنین این مناطق تامین شود. این انبارها به صورت مخروطی شکل مانند کله قند از خشت و گل با ارتفاع ۷ تا ۸ متر ساخته شده اند. در فصل زمستان بزرگ را حفر کرده و آب را درون آن رها می کنند و سپس ورودی و کلیه محفظه های آن ها به طور کامل بسته می شود. بدین ترتیب به تدریج با فرا رسیدن فصول گرم سال گرم شدن هوا یخ های ضخیم تولید شده در یخچال مورد استفاده قرار می گیرد. این انبارها در دوران زندیه و قاجاریه ساخته شده اند و به همین خاطر ارزش زیادی برای تاریخ شناسان دارند.
  •  کاروانسرای سنگی: یکی از قدیمی ترین کاروانسرای فلات ایران نزدیک به رباط کریم و در کنار دشت آباد شهریار بنا شده است. دیوار ضخیم و عظیم کاروانسرای رباط کریم ارتفاعی معادل دو برابر ارتفاع ساختمان هایی را دارد که در داخل کاروانسرا ساخته شده اند.طراحی این کاروانسرا بسیار ساده بوده و شامل تعدادی اتاق است که درهای آن ها به طرف حیاط مرکزی باز می شود. در سه طرف حیاط مرکزی سه ایوان ساخته شده که عرض این ایوان ها حدود ۵ متر است.
  • کاروانسرای فتحعلی شاهی داخل شهر: این کاروانسرا در سال ۱۲۴۵ هجری قمری و در زمان پادشاهی فتحعلی شاه قاجار بنا شده است. در واقع کاروانسرای فتحعلی شاهی در کیلومتر ۳۷ جاده تهران ساوه قرار دارد از این طریق می توانید با آن دسترسی داشته باشید. این بنا جزئی از با ارزش ترین آثار باستانی تهران محسوب شده و جزئی از آثار میراث فرهنگی تهران به شمار می رود. تاریخ احداث کاروانسرای فتحعلی شاهی به قرن سیزدهم هجری باز می گردد و در مصالح ساختمانی آن از آجر گچ و خاک و همچنین ملات محلی استفاده شده است.
  • پل بازارک: این پل در گذشته بر روی رودخانه فصلی سیاه آب قرار گرفته بود و راه ارتباطی مهم مسیر شرق به غرب به حساب می آمد. پل بازارک یکی از مهم ترین نقاط دیدنی شهرستان رباط کریم بوده و در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردیده است. 
آثار باستانی و گردشگری در رباط کریم چیست؟

کلام آخر 

شهرستان رباط کریم یکی از مهم ترین شهرستان های استان تهران می باشد. مرکز این شهرستان شهر رباط کریم است. آثار باستانی ارزشمند و شگفت انگیزی در این منطقه قرار دارد که توجه باستان شناسان و تاریخ شناسان را از سراسر جهان به خود جلب می کند. این شهرستان دارای آب و هوای نسبتاً گرم و خشک است. در واقع شهرستان رباط کریم در تابستان بسیار گرم و در زمستان بسیار سرد و خشک است.

 در این مقاله قصد داشتیم به معرفی محله های رباط کریم بپردازیم. از شما بی نهایت سپاسگزاریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بوده اید و آن را مطالعه کرده اید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا